Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koltrasten och krigaren

Svarta fågel med gula näbben
var har du gömt din bruna fru?
Här skramlar en förbi
i vapenrustning klädd.
Tryggt i ett snår hon sitter still
lyssnar till ditt varningsrop.

Svarta fågel med gula näbben
jag borde vaktat lika bra.
Nu kommer jag från röda fält
röda nu av vallmo och av blod.
Tunga är min springares steg,
tunga är mitt sinnes tankar.

Ropa varning, svarta fågel,
varna med gula näbben.
En krigsman rider förbi .
Inget vet han om sitt hem.
Han borde stannat med sitt svärd
vaktat troget liksom du.

O, mandelblom, o, honungsbi,
mitt sinne fylls av dofter
som minner mig om dig.
O, rosentry, o, dockan min.
Jag är på väg, jag är på väg.
Aldrig någonsin jag lämnar dig för striden.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-02-12 16:16



Bookmark and Share


    papillon
En betagande text med folkviseklang som ropar på en melodi!
2008-02-12
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP