Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Här finns inga minnen kvar.

Länge sen din klocka klämta,
länge sen nån hört guds ord,
inom dina väggar kala,
stod en gång ett altarbord.
Präst i skrud och bänk på rad,
psalmen eka mot fasad,
nu hörs bara vinden viska,
genom tomma fönsterhål.

All din prakt är borta nu,
plundrad står du kvar.
Golv och väggar saknar du,
men klockartorn du har.
Nu bor bara vindar här,
i kyrkan folket höll så kär.
Och ingen minns ej längre vad
som hände med din grå fasad.




Fri vers av Thommy
Läst 306 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-02-13 19:24



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg VIP
En jättefin och välskriven dikt med dramatisk stämning tungt välvande runt orden!!!! applåder!!!
2008-02-15

  Lyckohäxan Enediel
Vackert skrivet...!
\"Nu bor bara vindar här,
i kyrkan folket höll så kär.\"
När jag läser de raderna så tänker jag - att det är egentligen en helt annan kyrka nu bara...en naturkyrka.
2008-02-13

  Larz Gustafsson VIP
Vissa fasader måste rämna.
Ju färre kyrkor, desto bättre.
2008-02-13

    JJ VIP
Tyvärr minns vi än... att kyrkor står tomma är i och för sig tråkigt, det är fina kulturbyggnader. Men övergreppen som begåtts där är i mitt tycke större än välmeningen rent historiskt. Bra dikt som får mig att känna och tänka! Mvh. JJ.
2008-02-13
  > Nästa text
< Föregående

Thommy
Thommy