Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ny och omarbetad!!!


Moder Jord, gråt ej över oss . . . (en saga om fred).



Ett sakralt skri ekade över jorden
i vindens alla riktningar färdades det
bröt upp molnen som skingrades
och ljuset upplöstes i en explosion
 . . . de som blev träffade
med en ny ordning om fred på jorden.

One love . . .

Moder jord som var mycket sargad
av allt missbruk mot henne började
försiktigt öka mängden syre i luften
och gräset, träden och alla andra
växter började åter växa.

Djuren, fåglarna fiskarna och allt
annat som stod vid utrotningens brant
fick åter nytt liv och gav näring åt jorden,
haven, ja till och med öknarna började
blomma och bära frukt.


och mitt emellan meningarna
dansade Ziggy Marley och sjöng . . .
"Love is my religion. . . ."


Människorna som var överösta med diverse
dödliga sjukdomar och fanns endast i ett fåtal
började åter föröka sig och bruka moder jord
med ytterst stor varsamhet. Ty de hade sett
hennes verkliga skepnad . . .

Mamma rise up again. . .
let out your loving pure out to the people!!!


. . .att vi var alla ett, givna åt varandra att leva
i symbios. Lagen var den att faller en ja då
faller utan tvivel alla.

De gamla ordspråken och lagarna brändes på
bål och askan spreds i vinden för att om ens
kunna ge lite näring åt moder jord av det som
en gång försökt utplåna allt. Folken levde
därefter i sämja, fred, frid och kärlek.
Krigen och vapnen var ett minne blott.

Högt ovan jorden . . .sjöng Moder Jord, stjärnorna
månarna och de andra planeterna att
livet återigen har upprättats och att
en ny dag tagit sin början:

"Livet är magiskt. . . låt ögonblicken få leva"




Fri vers av DanSan
Läst 384 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-02-29 08:55



Bookmark and Share


  Betlehemsstjärnan VIP
Den här är så vacker att jag får tåtar i ögonen. Vilket hopp ,vilken framtidsanda. Underbart skrivet./B
2008-02-29

  Maria Zena Viklund
Underbart skrivet,applåd o bokmärke!
2008-02-29

  Larz Gustafsson VIP
Att tillbedja en man som skickade efter mat med flyg från Europa åt sin hund medan hans eget folk svalt kan inte vara sunt.
2008-02-29

  To
Vad tacksam jag är som har min fantasi, som kan fantasera om detta. Fantasin är grunden för all tro och allt hopp. Mycket fin saga.

Efter andra läsningen, nu ännu vackrare, den berör mig, jag bokmärker denna så jag lätt kan läsa den igen. Texten ger mig personligen en hel del.
2008-02-29
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan