Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu börjar jag förstå


Nu först börjar jag förstå
ångesten
i ditt ensamma rum

Min älskade
hon är din patient

Just därför

Mitt liv har jag vigt
att rädda människoliv

inte att släcka dem

Nio kollegor säger
du bör
Familjen bönar
vi ber dig

Ordern vilar hos mig

Hon är så ung
Hon har ingen framtid
Hon är så vacker
Hon har förlorat sin hjärna

Jag är hjärtspecialist
utan rätt att döda



Du, min älskade, hade förstått
ångesten
i mitt ensamma rum

Min allra käraste vän
min katt, min son

Just därför

Mitt liv erbjöd jag
att föda mitt barn

inte att döda det

Visa männskor säger
du bör
kära vänner bönar
vi ber dig

Ordern vilar hos mig

Han är så gammal
Han har ingen framtid
Han är så stilig
Han orkar inte mer

Jag är hans mamma
utan rätt att döda

Du, min älskade, hade förstått
ångesten
i mitt ensamma rum

Nu först börjar jag förstå
kärleken
i vårt gemensamma rum



Kvinnan i vit rock
gjorde även mig till patient

Just därför

Våra liv har vi vigt
att rädda allt liv

inte att utplåna någons

Våra kollegor säger
du kan
alla bönar
vi ber er

Ordern har anförtrotts oss

Du vilar i jorden
bofinken sjunger tröst
vårlökar spritter av hopp
framtiden är vår

Jag är präst
med rätt att gråta

Ni, mina älskade, hade förstått
glädjen
i vårt gemensamma rum

*
Katten Sixten somnade i min famn
i en ålder av
16 år, 11 månader och 5 dagar






Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-03-02 13:37



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
Så svårt att skiljas från en sådan vän, man får väldigt speciella band till, starkt och berörande detta, frid över den käre Sixtens minne!
2009-03-07

    ej medlem längre
Man känner verkligen kärleken du kände för denna katt..
2009-03-01

    Lillemor
Svåra beslut, svårt avsked
Håller med nedan kommentar
om det kärleksfulla att
gå vidare.
Högst troligt sitter Sixten
på ett mjukt ulligt moln och
viftar på svansen till sin kära
matte, tror han skänker dig frid
och tacksamhet för all er tid
tillsammans.
2008-03-03

  Vind
Sixten har åkt vidare till nästa jam-session. Visst är det svåra ansvarsfyllda (men ändå kärleksfulla) beslut, som måste tas.
2008-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP