Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pånyttfödd

 

Avtrycket du gjorde
ansikte i sten
står som ett minne
av forntiden

De som läst orden
bevarar din bild
luras av tiden
i förändringens vind

Erosioner av åren
luckrar upp yta
ansiktsdrag suddas
och hårdhet flyr

Ur sten pånyttfödd
med släta kinder
ser med förtvivlan
tillbaks på de andra

De håller ett avtryck
i händer som mantra
ser ej förändring
av hjärtats tid

Avtrycket smulas
till bitar av nävar
försöker förgäves
fånga sand

Så smulas ett minne
av tiden i bitar
pånyttfödd tar steget
på sandbeklädd stig

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 357 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-03-07 10:39



Bookmark and Share


  Thurizas
när man föds om hänger inte många med och vägrar släppa det gamla jaget för att få vila. födas om är nyttigt,få som fixar det. du fångade denna process snyggt här:)
2008-03-15

  Maria Zena Viklund
mycket vackert poetat, applåder!
2008-03-13

  © anakreon VIP
Självfallen applåd!
2008-03-08

  coffe
oohh mycket skickligt formad med ord som binder mig..styrka smärta och form...//c
2008-03-07

  korpfjäder
Som att läsa en sten från hjärtat när det förvandlas till något levande. De minnen som förstelnar måste vittra.... och sorgen i befrielsen är lika stor som lättnaden.
Du skriver skönt!
2008-03-07

  Bjarne Nordbö
Vandra i frid. Det finns en lättnad i din dikt som jag gillar skarpt.
2008-03-07
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP