Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

undersåtar och härskare

nu är påsken över
och jag biter i det sura ägget
och insuper fulheten av realismen
av tvången som fångar allt mänskligt liv
av hirarkin som bestämmer vart på skalan du hamnar
bit i ditt sura ägg
för med största sannorlikhet är du inte en av de få
makthavarna och dondatorerna
förmodligen är du som jag liten, mindre minst

och saknar mandat mot bättre vetande
mot de med bättre smak
och de med skarpare vässad penna
och intellekt
dem med längre fingrar som pekar ut
allt som de dömmer ut
och höjer till skyarna i sina \"heliga\" händer allt som de
väljer ut som viktigt och sant

det finns alltid härskare och undersåtar

och
you\'re gonna have to serve sombody
sjunger Dylan i bakgrunden
och förgrunden
och alla sjunger falskt med i sanningens ord




Fri vers av Arwen
Läst 223 gånger
Publicerad 2008-03-26 14:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arwen
Arwen