Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomstra mitt hjärta . . .

 

Blomstra, slå ut
från knoppar med
kärlek och kraft
omslut kylan
med värme
bryt iskristaller
till kraftfullt vatten

stig sav, stig saft
låt det blomstra
i hjärtats rabatt
med livskraft

Se så mina
kära knoppar 
brist nu ut
och smek mig
med färger
och dofter
blomstra
mitt hjärta
om så det
är för sista
gång

Så omslut
mig med dofter
och nyanser av
hjärtats yppiga
trädgård där
livet är stort
och trängtan
briserar . . .

Blomstra vännen
kära mitt hjärta
må du av fullaste kraft
slå ut med färgen
av rödaste rött
och låt ett rosa
skimmer så sakta
dröja sig kvar
ända tills hösten
fäller sitt guld

 

 

 




Fri vers av DanSan
Läst 343 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2008-04-10 16:09



Bookmark and Share


  Gunilla VIP
Och värmen blir så stark
att man tror bröstkorgen
skall explodera!
2008-04-12

  Lilla My* VIP
Underbar, varm och full av kärlek till hjärtat*
Vacker Rosenpelargon dessutom*
2008-04-11

  Johan Bergstjärna VIP
Vackert, vårkraftfullt, ypperligt ljuva rader.
Tack för denna härliga dikt!
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan