Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
HJÄLP MIG!


Hjälp Lisen och Stjärnglans!

Du förstår...

Det finns två jag, ett riktigt Jag och ett Du-jag

Mitt Jag-jag heter Lisen
Hon är rätt snäll

Men Du-jag är alltid elaka

Mitt heter Stjärnglans och är lite skum
Hon gillar att sjunga
och gör alltid fel
Hon är egentligen lite klumpig
Men hon är så mallig att hon inte bryr sig

Stjärnglans förstår inte vad som är fel
Hon förstår inte vad som sårar
Kan inte förstå varför en del gråter när hon talar

Lisen har blågrågröna ögon
De är ganska fina tycker hon

Stjärnglans ögon är gula

Ibland kan man se något gult glittra i Lisens blick

då vet man att Stjärnglans är
där
då behöver man egentligen inte lyssna på henne
För då börjar man bara gråta

Lisen blir lätt sårad
men hon visar det inte
för

Stjärnglans tycker inte om känslor

och om Lisen gör fel
blir hon straffad

För Stjärnglans är alltid elak,
även om hon inte menar det,
trots att hon är klumpig
och lite skum

Lisen är rädd för Stjärnglans
det är läskigt att vara så där känslokall
som hon är

Men Stjärnglans är smart

Lisen behöver Stjärnglans
annars får hon dåliga betyg

Men det är Lisen som är djup
Lisen som skriver
Hon skriver faktiskt just nu


\"Hjälp mig!\" // Lisen




Övriga genrer av Fångad i en Snöglob
Läst 290 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-04-10 19:26



Bookmark and Share


    Phoenix
Underbar prosa^^
Det finns långa dikter också,förresten :)
Alla har två personligheter,även lilla jag^^
2008-04-23

  Anders Nordlander VIP
heja på Lisen
2008-04-10
  > Nästa text
< Föregående

Fångad i en Snöglob
Fångad i en Snöglob