Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Melodi "Hey Joe" Jimi Hendrix . . .


HEJ DU. . .



Hej du som vandrar på
livet och dödens väg

Hej alla som kan tralla
med i vårens födelse

Jag ska vandra
hela vägen fram

Sen ska jag begrunda
om allt hade något värde


Hej du som vandrar
låt resan bli ett äventyr

Hej du var ska du gå
med ditt liv . . .

Jag ska följa cirkeln
genom stad och land


Jag ska upprätta
och bygga många broar

Sen ska jag luta mig tillbaka
och begrunda. . .

att livet faktiskt var
ganska gott


Hej du vad var det som hände
varför ler du så brett . . .

Jag övervägde putsade
och justerade

till sist såg jag att plus
vägde tyngre än minus


Så jag famnade världen
i min famn

och jag ångrar
inget på min väg

Jag har levat och jag har lärt
att vägen är målet


och målet jag sett
är en ny början

där slutet är en cirkel
och allt börjar om

Så vi som vandrar
stötta varan


Kan vi göra det så är
halva resan vunnen

för där viljan finns
och kärleken finner ro

där växer hoppet om en
framtid så stor . . .


där växer hoppet om en
framtid så stor . . .

där växer hoppet om en
framtid så stor . . .

För där hoppet finns
och kärleken bor


För där hoppet finns
och kärleken bor

Ja, där hoppet finns
och kärleken bor

allt det där som gör att
livet är en syster och även en bror


och vyerna vidgas
och gräset det gror

broarna de byggs
i en värld så stor

Hej syster, hej bror
tillsammans kan vi


bara vi tro på varandra
så blir världen en bättre plats

där kärleken besegrar
vansinnets last

För där enighet finns
råder harmoni

 

 

 




 




Fri vers av DanSan
Läst 363 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-04-18 11:24



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
Varje ny dag
börjar med ett glatt hopp
rakt in i det okända!

Yeepeeee!
Carl-Erik
2008-04-19

    Bodil Sandberg
Åh så underbart käre DanSan..Jimi Hendrix med oss i våra hjärtan..vilken artist vilken genial gitarrist..tro det eller ej när jag var 10 uppträdde han i Mariebergsskogen i Karlstad..och jag dyrkade honom redan då..stod där nedanför scenen helt hänförd..och hänförd blir jag av din fantastiskt fina dikt må du tro!!!!!applåder och bokmärke!!!
2008-04-19

  Gunilla VIP
Wow! Så läckert! Hoppfullt! Vackert! Tack!
2008-04-18
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan