Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

fikapaus på jobbet förra årets första maj

dikten är en repris, men aktuell om o om igen 




Maj månad är här!

Vem lackar de gula solarna i gräset
så att de lyser skarpare än guld?
Vem ljummar vinden och gassar luften?

En lunchrast på baksidan
plaststolar och kaffekopp
kisande ögon och leenden


Vem vattrar molnen och öppnar knopparna
så löven börjar titta ut?
Vem leker vågskvalp och gäss i viken?

En cykeltur i dammigt grus
vid vägkanten som lyser grön
med gula solar, lackade och lysande.

Maj månad är här!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-05-01 08:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ja! Äntligen! Som vi har längtat!

Och vem tänder stjärnorna...?

Fin dikt, Åsa!
2008-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP