Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varmluftsballonger

Svävande under ballonger i himmelens klarblåa sky
kikande ut över nejden, för många en ovanlig vy,
bort mot en skimrande solnedgångs sista förtrollande ljus
glider de ljudlöst fram och sakta förbi vid mitt hus -
barnsligt förundrad vinkar jag häpen upp mot en korg
medan mitt hjärta helt plötsligt fylls av en vemodig sorg.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2008-05-05 21:12



Bookmark and Share


  Gunilla Karlsson
Så talande, tänk om man vågade sig upp i en sån?
Sväva ljudlöst....
2008-05-09

    papillon
Varför, varför, varför fylls man av vemod vid åsynen av den svävande ballongen? Kanske för att den bara driver förbi, tyst mot himmeln, utan något mål, pinsamt lik ens egen färd genom livet.....
2008-05-05

  Kristina Wallbing
Helt plötsligt ser även jag stora, vackra, tysta luftballonger som uppstigna ur en bok jag läste som liten! Bra slut på en mycket speciell bildupplevelse!
2008-05-05
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP