Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Utomhus.


Huset utom.

Ut! Ut i det gröna, det gröna

de boklöv som silar solens ljus

de blommande backar sköna 

och ut till sommarens utomhus! 

 

Något att sitta på något att äta

kaffe i thermos och solsken i blick

glöm all oro, sluta träta

dröm om de stigar du fordom gick.

 

Så kallar våren, kom ut i det gröna

ta dina stavar och knata en tur

eller ett liggunderlag i en backe

halvskuggigt stilla och ta dig en lur.

 

Här ligger världen öppen framför dig

här ligger livet med framtiden klar

glöm alla sorger låt vårvinden ta dig

glöm nu bort vintern och kölden som var. 

 

Ut! Ut i det gröna, det gröna

de boklöv som silar solens ljus

de blommande backar sköna 

och ut till sommarens utomhus! 

 

 

 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-05-16 11:17



Bookmark and Share


  "Silver" VIP
Visaktig, dansande, vardagligt vårglad. \"Dröm om de stigar du fordom gick\". Våren är av någon anledning mer nostalgisk än andra årstider.
2008-05-16

    sajo
Vilken härlig text att läsa. Jag njuter av dessa rader då vi har kallt +6 och i morse hade vi snö.
2008-05-16

  Rachel Roth
härliga stunder bjuds här...
2008-05-16

  stefan.g
Åh så skön läsning du bjöd på, tack! Bra skriven...
2008-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP