Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägen jag nästan valde


avståndet mellan våra händer
så långt och förrödiskt
att tomheten isade
när vi inte nådde fram

smärtan var det tyngsta
fast jag inte lät den leva
isolerade mig i konstlad värld
för att slippa kännas vid
mitt ansiktes tydliga skiftningar

varningsignalerna blinkade rött
om vägen jag nästan valde
skräckbilder öppnades
från det förflutna
där frusna istider utplånat allt

någonstans inom mig
är kunskapen ingjuten
om den lätta tillflykten
men alltför stark
på stadig mark

förstånd så lojalt
aldrig sinande godhetssjäl
men stundtals sviktande vingar
trotsar jag mörkrets onda krafter
räds inte striderna
trots aldrig upphörande nya

evig förlåtelse
i kärleksfull famn
villkorslösa blodsband
håller den hand

som leder mig hem
efter djup vilsen sömn




Fri vers av devilsangel
Läst 382 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-06-14 09:33



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
denna var helt underbar...älskar varenda stavelse
2008-06-28

  Maria Zena Viklund
om hur vägen nästan leder hem, gillar denna vackra dikt, applåder!
2008-06-16

  Lena Renman
Tycker mycket om denna som ger tröst och vackara bilder. Applåd

lena
2008-06-15

  Bjarne Nordbö
KÄNNER från första ord till det sista. ;)
2008-06-15

    sunnanvind
Naket, berörande starkt...insiktsfull!
2008-06-15

  isabel louise
starkt och vackert som berör vännen!
2008-06-15

    Lindizz
Berörande, naket och starkt, mycket fint skrivet.
2008-06-15

    Bodil Sandberg
\"smärtan var det tyngsta..fast jag inte lät den leva..isolerade mig..\"är ord som jag kan spegla delar av mig själv i ..man gör ju ofta det när man läser poesi..speglar sig..sitt hjärta sin själ..sina tankar..och finner ofta just de där orden man inte fann själv..som plötsligt väcker gömda känslor till liv..ja det finns flera såna rader här..i \"vägen jag nästan valde\"...oerhört vackert och befriande min vän!!!!
2008-06-14

    © Birgitta Wäppling VIP
Insiktsfullt av ett diktjag som visades vägen hem.
Vackert målade bilder.
2008-06-14

    ej medlem längre
Mycket berörande om vägval, smärta och kampen...
Välkommen hem:)))
2008-06-14

    JJ VIP
Du jag kan bara säga, välkommen hem! Berörande poesi! Mvh. JJ.
2008-06-14

  Ronny Berk
en så berörande och naket beskrivande text...så väl förmedlar diktarjaget känslan av inre strider och uppgörelser...känslan av uppvaknandet ...den trofasta förhoppningen och framtider i ljus och värme...ja...
2008-06-14
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel