Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

längs vakttornet

 

 

det måste finnas vägar ut härifrån
förvirringen söker sin lösning
stoppsignalen blinkar i tornet

timmen är sen och vakter kryper upp ur hålor
väntan i kylan tar mina ord i besittning
nattens vargar talar om fara

leken vi leker skapar avgrunder
jag finner ingen lösning
låt natten tala i den ton hjärtat målar

när dagen gryr vet vi vårt ödes mål
alltjämt längs vakttornet
men gränsens linjer ristas än

tydligare för varje minut




Fri vers av kath
Läst 247 gånger
Publicerad 2005-07-05 09:35



Bookmark and Share


  kanelen
Denna väcker djupa funderingar kring livlögner och -sanningar, och vitögon som ser....!
2005-07-16

    Bodil Sandberg
Dikten är sorgsen men det är en njutning när någon skriver om den på detta vis
2005-07-05

    Bodil Sandberg
Mmmmm....njutning
2005-07-05

    ej medlem längre
Väldigt, väldigt snygg Dylan-inspirerad dikt!!
2005-07-05
  > Nästa text
< Föregående

kath
kath