Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett ögonblick innan eruption

 

Så stannade ögonblicket
himlarna täcktes av gulhet
i det grå framträdde inget
mjukt som av smutsig vadd

En helhet svepte över horisonten
utan ljusa punkter
men också utan mörker
bara sken som varslade väder

Ett mellanting föddes
avlat av vitt och svart
förstärkte konturernas auror
när världen smektes med gula penslar

Ett ögonblick innan förlösning
då tårarna darrade i molnens ögon
och ilskans band bevarades
i kornblixtarnas pupiller

 

 

 

 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 448 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-06-22 22:06



Bookmark and Share


  Ronny Berk
så smekande men blixtrande beskrivet den vulkana utbrottet... känner en mänsklig anknytning ... en text med väl brukade metaforer...ja...
2008-06-24

  Maria Zena Viklund
kan bara hålla med korpfjäder nedan mycket vackert alstrat!
2008-06-22

  korpfjäder
Det framträder för mig en bild som ett hologram - där varje del, in i minsta mikropartikel, speglar det stora universella - och alltets eruption - och kanske det ögonblick när vi alla blev till. Riktigt sköna bottnar!
2008-06-22
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP