Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fågel Fenix (återfödelse)



När gryningsljuset flämtade till
och det stora blå bredde ut sig,
himlavalvet det oändliga . . .

då samlades de fyra vindarna in och
tyglades i sina hemmastall, det var
öst, väst, söder och nordanvinden

Fågel Fenix satt där åter på sin post
och blickade ut över världen, men mest
på den glödande skivan som steg

och livet flämtade åter till
nyväckt, nykläckt, återbördat
från nattens dvala





Fri vers av DanSan
Läst 285 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-07-16 12:05



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Så otroligt vacker och betagande dikt
2008-07-16
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan