Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Original grafik av Dan Cederholm


I tomrummens korridorer växer tvivlen men tvivla ej DU är och ska vara . . .



Samma gamla varande i korta steg
samma gamla låtar vareviga dag även
om nyskapandet lyser för stunden
dagen efter är de fortfarande samma
gamla skåpmat . . .

Tragglar ut och in . . .

och vandrandet fortsätter i samma
gamla nya dag som imorgon känns
som en ny repris av ett mönster
same old shit

Dagen ekar i tomma huvud

Tomrummens korridorer breder ut sig
i en enfaldighet av tomma förhoppningar
mitt emellan verklighetens speglar
som kläder dagens väggar

Fast i en ny tappning av destillerad verklighet

som det där vi går och väntar på ska hända
en nydaning av livet, nya perspektiv, fulländade
och alla de där nya möjligheterna som tar livet
de där små stegen vidare . . .

I en verklighet . . .

av strukturer, med uppfyllda livsandar och
en stark känsla av att livet var nog inte bara
en lång kamp med sina egna handlingar
utan det som var gott förgyllde tillvaron

Men hallå där!

Jag stannar till och funderar, jo nog finns det
mängder av fina stunder och jagandet av det
där andra gör kanske att vi bränner oss på gröten
livet kan vara en fantastisk plats bara vi . . .

Skiter i höga förväntningar . . .

ta dagen för vad den verkligen är, en bit av livet!
Och imorgon är det daggs för ännu en . . . det handlar
om vår tid och vilja samlat i ett perspektiv av tid och
mönster som vävs sammas och avslutas . . .

i en själslig färd bortom . . .

horisonter av sådant som vi bara kan förnimma
vissa saker har en början och ett slut medans
andra färdas i evighet, kroppen är en förlängd
hand sträckt till själens outtröttliga vandring . . .

i evigheten . . .

 

 

 

 

 

 




Fri vers av DanSan
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-09-30 11:18



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Står upp och applåderar!
2008-10-01

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja i grottekvarnen vi
trampar på, campar på
väntar, hoppas, knoppas
då vi tror, att vi lyckligt skall
få blomma ut, gosse, jag
hoppas Din önskan får ett
lyckligt slut... Din grafik var
häftigt skön, och gitarren
mitt i allt...Störtskön!!!
********************
2008-09-30
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan