Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ännu en tvist från avigsidan sedd


en mamma simmar

det är inget hav du simmar i

inga stormar ur havens djup

som piskar vattnet omkring dig

det är hemmet som blivit din simbassäng

äktenskapets hamn som fyllde på vattnet

mödraskapet som inte öppnar dammluckan

så att vattennivån kan sjunka undan för undan

 

i rättsprocessen tar allt sin tid

polisen väntar avvaktande

för ännu

kan inget våld bevisas

 

men sonen är ännu inte återfunnen

har inte varit i skolan på år och dag

ännu en sommar gick

utan att ni fick vara en

mamma med sitt lilla barn

som det skulle vara

 

för ännu

kan inget våld bevisas

 

simma hit och simma dit

men ge inte upp

en dag kommer en båt

med en ung man vid årorna

 

jag hjälper dig, mamma,

kom




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-10-02 11:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP