Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

koltrastbubbel

vad var det som gjorde det så starkt den här gången

som jag satt och väntade på bussen

färgerna så intensiva att det sved

regnet hängde bakom blåsvarta moln

avvaktande

i en kupa av stillhet lyste solen

tände levande eld i lönnarna

asfaltens fuktiga glittrande yta

markerade en gräns

 

bara ett steg

och jag hade gått över in i den andra dimensionen,

så kändes det

mitt hjärta växte,

ville sprängas

 

om jag hade varit en riktig koltrast

hade jag sjungit obehindrat

 

nu lät jag ögonblicket sjunka in sakta

som när man öppnar en flaska kolsyrat vatten

så att smaken ska stanna kvar

 

ingen var där men jag

och närvaro




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-03 12:09



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
...jag och närvaro...underbar dikt som mynnar ut i dessa underbara ord
2008-10-04

  Kristina Wallbing
Åh, vilket ögonblick av klarhet, närvaro och kärlek till livet!
2008-10-03
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP