Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kraftfulla onda händer



döden står maskerad
utanför ljusets dörr
han låtsas passera
men närvaron andas
sin stank och förtvivlan

han nuddar våran kärlek
dess sköra, tunna punkt
stryker kylans obehag
väcker rädslans tunga vindar

han vet så väl
hånfullt ger han tecken
hur lätt han spräcker ömhetsband
med kraftfulla onda händer
slår han sönder
med blott en beröring

vi kan inte fly honom
han tar oss när han vill
men tar han dig
ska jag aldrig förlåta
livet sin svaghet
sin förlust mot ondskans makt




Fri vers av devilsangel
Läst 510 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-10-05 15:48



Bookmark and Share


  isabel louise
SÅ HIMLA VACKERT!!!! nära, äkta, ljuvligt, hårresande målande, så himla bra!!
2008-10-12

  Larz Gustafsson VIP
För min personliga del ser jag döden som en befriare. Men då handlar det om mitt eget liv.
2008-10-09

    Bodil Sandberg
Starkt så starkt..hur det ondas närvaro blir påtaglig..hur man anar det förkrossande ögonblick av slitning..och ändå..kämpar för sitt liv..för sin käras liv..för det man äger och har!
2008-10-08

    ej medlem längre
Kraftfullt fiende som försöker söndra det vackra befinner sig för nära och att värja sig tar kraft från kärlek men är kärleken stark så står den pall!
Ungefär så tolkar jag denna starka text!
Kraftfulla metaforer i en livsbejakande vacker text!
2008-10-06

  Michaela Dutius
Starka känslor...som stormar emot dödens omutlighet, berörande och djupt sorsen- men med en gömd styrka
2008-10-06

  Sladjana Zubcevic
"vi kan inte fly honom
han tar oss när han vill
men tar han dig
ska jag aldrig förlåta
livet sin svaghet
sin förlust mot ondskans makt"
Smärtsamt vackert, min vän.
2008-10-05

  genni VIP
Texten berör starkt och jag önskar att jag kunde springa dit, stoppa döden och ge er allt liv som finns. Kram
2008-10-05

    Maria Malm
Ryser av orden...
2008-10-05

  coffe
fantastisk och hårresande inlevelse..c
2008-10-05

  Elaine.S VIP
Starka ord om det som hotar att bryta ned..
mörkret känns när man läser och man vill liksom
hjälpa till att skydda och stänga ute det "onda"..
2008-10-05

  aol
ruggigt bra inlevelse om hat mot död gjod på ett så bra sät 5 stjärnor
2008-10-05
  > Nästa text
< Föregående

devilsangel
devilsangel