Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lästips : Sjunges med operaröst och enligt egen förmåga:)
 jag skulle verkligen uppskatta konstruktiv kritik:) och förslag . . .*ingen är perfekt*



Insidan av en svartröd kappa





Förklädda till demoner

smyggråter in i mörkret

i en tyst vrå där ingen
hör. . .

Ute i natten de färdas

genom tysta gränder.

Vem är det
som hör dem?

Vilka är de som näring
ska ge dem igen?
Om inte de som bygger

sin tro på dem

sökandes efterhängset

för stundens själsfrände
och rival.

Vem är den som känner sig
överlägsen?

De samlas på parken förenas
med ett gemensamt djävulskt skratt

skapandens konspirerar
formgiver dödens dom!

 Blixtsnabbt!
 Ska alla drabbas
 
i sömnen de dväljes  i!

Brutalt!
Ska de väckas
samma död ska de känna
och bli en av dem!

Förklädda till demoner
smyggråter in i mörkret

i en tyst vrå där ingen
hör. . .

Attacken nalkas mot
sin början

innan gryningens timma!

Attack!Attack!Attack!
Bakom dig!
Framför dig!
Höger!
Vänster!

De djävulska skratten
ekar genom gränderna
invaderar drömmarna!
Når bergen och flöden
vibrerar in i vinden!
Marken skakar!
Vulkanen vaknar!
Haven skummande skälver!

Havsbottens öknen och djungel
vägen till grottan uppenbarar!

Några sekunder kvar innan
gryningens timma!

Nu! Nu! Nu!
Shhh . . .

Ifrån grottan de osynliga väckes!

Dödskrämda men exalterade blickar expanderar
förnimmandes känner stunden då de fångna andetagen
släppes fria

hittar med ljusets hastighet sin boning igen! Kroppar
faller till marken! Gryningen sveper med sin
svartröda kappa över dem. Ingen minns . . .

 

 

Barnen leker i parken . . .

 

 

 

 

 



 




Fri vers av Night Soul Woman
Läst 273 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-10-07 09:20



Bookmark and Share


  Ilona _L
Hm...jag får bara ångest...
Men jag tycker om ditt sätt att skriva! ;-)

Viskar fram till - BLIXTSNABBT.
Där börjar själva arian för mig!
Viskar slut orden: "barnen leker i parken"
2008-10-07

  Peter Matsa
Helt suverän, vilken känsla denna förmedlar!

Skulle nog dock välja att skriva (sjunga)
Haven skummande skälver!
Eller liknande så det går mjukare.

Många applåder, bravissimo!
2008-10-07

  Quasimodo
Du har ett skönt bildspråk och uttryck som fångar här, men för mig lite "långt" och för mycket för att fånga för mig som läsare och få en bild av budskapet här !!
2008-10-07

  Larz Gustafsson VIP
Min kritik är aldrig särskilt konstruktiv. Den är mer kommentarer och reflektioner.

Undrar varför poemet i fråga skall reciteras med operaröst?
Kan det med andra ord reciteras enbart av dem som har den fallenheten?

Undrar också varför man förklär sig till demoner. Har man ont i sinnet och elakt uppsåt borde det väl vara mer lämpligt att försöka dölja sitt demoniska ursprung.

Handlar dikten om frimureri eller någon annan form av ockultism?
Eller har detta med våldtäkt/misshandel att göra?
2008-10-07
  > Nästa text
< Föregående

Night Soul Woman
Night Soul Woman