Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Litterära spetsfundigheter


Robin Hood och andra litterära kålsupare
gäckar och förskräcker trollbunden publik
men oftast är det enkel mattematik
där längden på helheten tynar bort i anarki
över den massmediala erövringens tyranni

och där sitter vi med gråten i halsen
i vrede och fascination över
stundens gycklarspektakel

fundersamma tankar om ny mobil
eller ska vi byta kakel?


och livet tar sina små trevande steg
ut bland caféer tuggandes pizzadeg
segslitna steg fram och tillbaka i tillvaron
knuffandes och tåtrampandes i samvaron
mellan EGO och Själaglöd

där allt kretsar mellan liv och död


och brödet vi tuggar med kaffets arom
är kritat från banken där vi har våra liv till låns
en livslång amortering som finansieras av stress
där pressar vi oss till det yttersta och önskar alla
"GOD BLESS" när vi sakta men säkert
stoppar ena foten i graven. . .






Fri vers av DanSan
Läst 250 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-10-13 06:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan