Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

svensk jävla frukost


det är inte lätt att förlora någon man älskar, säger du
och håller hårt i ikeabordet, som om jag tänker resa
mig upp och släpa ut det eller dig ur huset

det är inte lätt att förlora någon man älskar, säger du
och jag stirrar på kalle, som hånskrattar på kaviartuben
och är uppriktigt ledsen för att du behövt
uppleva tragedin att älska

du reser dig upp, pratar om premieobligationer
men ditt medlidande ligger kvar, lika flåsande
som din överviktiga golden retriver

jag ser dig i ögonvrån,
hatar dig i ögonvrån
och väser att
- svenskar älskar inte, visste du inte det?

- nej, säger du lugnt,
går ut genom dörren,
stänger den långsamt,
och dör med din volvo




Fri vers av inutimonster
Läst 505 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2008-10-26 11:30



Bookmark and Share


  Lia-Lej
..och kalle som hånskrattar där mitt i alltihopa!! Du är helt genial!
2008-11-17

  Carola Zettergren
DU ÄR EN HELT ENASTÅENDE POET....jag tröttnar aldrig på att säga det!!!!
2008-11-04

  Ola Rydberg
stark och bra
gillade
blandannat
( lika flåsande
som din överviktiga golden retriver)
2008-11-02

  bögpoesi
hahah
Där fick man sig ett gott skratt
ja hur visar man känslor?
genom att visa dom
2008-10-29

    Teddy
Bra tycker jag. Fast jag skulle skippa den där sista raden.."och dör med din volvo"..Varför? För att jag tycker att den raden gör det hela lite tråkigt, lite barnsligt (i mitt huvud)..jag vill skapa min egen bild efter den där stängda dörren.

Annars är det snyggt. jag är med på ikea-bilden, kaviartuben och allt annat som hör till. Svenskt kan alltså bli en både bra och rätt så roande text.
2008-10-26

  korpfjäder
fläskig golden och volvo...
hm. Och kär!
Tur att ikeabordet höll!
2008-10-26

  Last Word Spoken
å... här var det känslostorm,
häftigt, bra skilldrat!!!
2008-10-26

    99knivesinside
Sjukt bra. Man tror som först att du kommer go completely Bruno K. Öijer men så är allt helt sammanhängande och logiskt. Sjukt bra.
2008-10-26

  Solstorm
blä vad bra du är.
du måste veta det!
2008-10-26
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster