Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sjunger för mig själv


för någon som inte väntar på kärlek, väntar jag ovanligt mycket. jag är en lögnare för att lögner gör mig fri. de ger mig något att leva när jag inte hittar hem. när jag glömt vad gatan heter. när jag måste fråga förbipasserande på stan. vart ligger hem? är det norr eller söder? hit eller dit?

jag kan räkna dom som älskar mig på en enda hand, på ett enda finger, med mig i båda ändarna. mitt långfinger mot himlen. pull my finger, old man. kanske är det nu man ska bli religiös. eller ta livet av sig. eller både och.

en dag vaknar man ändå upp och inser att man är död.





Fri vers av inutimonster
Läst 842 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2010-02-24 20:25



Bookmark and Share


  Hologram
Fan vad bra lejonunge!
2010-07-19

  korpfjäder
Jajamensan.
Man vaknar upp och är död.
Men du... vad du har hittat hem i språket. Eller.... hem, du har väl alltid varit hemma i ditt språk. Men något har hänt. Djupnat och öppnats. På något sätt trodde jag att det var omöjligt att mogna så fort, att du liksom skulle behöva vänta... men nej, du bara växer du!
2010-03-25

  HerrGlad
du är så duktig min ros!
eh tja typ. filar på ett brev haha..
snabb ja.

men dikten ägde!
2010-03-03

  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!!
2010-02-27

  Mr Lindemann VIP
Nu tänker jag skriva något väldigt förnumstigt här

ditt hem ligger där inom dig
du vet
2010-02-25

  Annie b'larsson VIP
Det kanske var lite väl hårt av mig...om det uppfattas så ber jag om ursäkt. Det är den jävla snön. Förlåt mig.
2010-02-25

  Annie b'larsson VIP
Den var bra ända fram till och med punkten efter religiös.
Jag såg en gång på teve en man som ville ta sitt liv - han hade ALS - och skulle snart dö ändå. Där finns ingen nåd. Men har man 40...50 år kvar att leva - man vet ju inte, då får man väl kämpa på.
Det är ju som det är.
2010-02-25

  blaite
Du pekar fan i mig fuck you åt himmelen eller hur. Skitbraig text..
2010-02-24

  mayhem and order
och det är precis det du gör.
sjunger för dig själv. som en vaccumförpackning
utan hål men samtidigt som att hålen
är för många och det är bara en väg som går att ta.
du får inte välja två och inte fel.typ. men wei, gott.
2010-02-24

  Lavinia Röd
Kort men intensivt. Mitt i all alvarlighet så slingrar det in sig en härlig humor som får mig att skratta högt! Applåderar så det dundrar!
2010-02-24

  Yrre VIP
En text som rör till det i tankevärlden, om allt och inget.
Mycket mycket bra!!
2010-02-24
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster