Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

småstadscharmen ingen talar om


han sitter på fönsterbrädan
och viker sina fötter som
tjocka lakan i tunn vind;
som om det ska bära honom
som om det någonsin ska bära

himlen är spännande stor
och världen är skrämmande liten
och han tänker att himlen nästan
bär en grop, ett leende
precis som marken under den

staden vaknar långsamt
gatljusen brinner ut
och han hasar sig ner från fönstret
och stänger ut den fuktiga morgonen,
springer ner för trappen
och öppnar ytterdörren;
hela världen,

hem




Fri vers av inutimonster
Läst 964 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2010-03-10 16:23



Bookmark and Share


  blåbärsdrömmar
Jag saknar dina texter. Varför skriver du inga nya? Läser igenom alla dina gamla någon gånger per månad.
2013-01-07

  wearealllost
underbart hoppfullt
2011-05-17

  korpfjäder
...tjocka lakan i tunn vind...
hela världen
hem.....
Den här poesin är vad man vill ta med sig hela livet!
2010-03-25

  tripto nin
bästa på länge!
2010-03-11

  Carola Zettergren
Ååå... vad jag älskar det här, himlastormande underbart bra!!!! Tack underbara poetissa!:)
2010-03-11

  sellout
gotta say, I love it!
2010-03-10

  Larz Gustafsson VIP
http://www.youtube.com/watch?v=97ZDem1ckhs&feature=PlayList&p=7B9F07C52564315E&playnext=1&playnext_from=PL&index=21

2010-03-10

  Larz Gustafsson VIP
"It´s a small world and it smells funny" (Sisters of Mercy)

Underbar dikt!
Tanken går till klassikern "Nu tändas åter ljusen i min lilla stad" (som även sjungits in av Di Leva).
2010-03-10
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster