Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

folly about


när människor man en gång älskat en dag bestämmer sig för att ge sig av, och man gnider tummarna under ögonlocken och gnyr förtvivlat (vilket nog är mer av en gest egentligen eftersom det onda inte får plats i något uttryck alls, inte ens i hårda stamp i marken) så finns det någon form av reaktionsmönster. de flesta av oss går tillbaka till tidigare handlingar och analyserar. vad kunde jag gjort annorlunda? det är en form av tortyr, eftersom det redan är för sent. trots detta kan vissa människor, till exempel jag själv, ligga vaken flera nätter i rad och tänka på saker man gått miste om. hade man vetat att personerna man en gång älskat en dag skulle lämna, så hade man kanske tagit chansen att göra saker annorlunda. jag brukar till exempel må fruktansvärt dåligt över att jag inte tog chansen att vara riktigt elak. det hade inte bara gjort mig gott, det hade gjort någon annan illa. då hade jag på något sätt vunnit, varit först, och jag vinner praktiskt taget aldrig något. kanske hade jag passat bättre i rollen som den som lämnar. på något märkligt sätt, som inte går ihop med min karaktär över huvud taget, så tror jag inte jag kommer hamna i den rollen någon gång någonsin. jag kan nästan lova. det är väl på gott och ont som allting annat, antar jag. när alla andra lämnar så får jag liksom alltid behålla mig själv.




Fri vers av inutimonster
Läst 1038 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2010-03-24 22:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sista meningen. Gah
2014-01-31

  M.A.J.R
skickligt mycket fantastiskt skickligt bra bra bra!
2012-02-18

  Bjarne Nordbö
Jag läser högt för två vänner. Och konstaterar ännu en gång vilken begåvning du är. Det finns partier här som är rent lysande.
2010-11-18

  eelinpersson
älskade du. skriv. jag väntar på dig.
2010-08-22

  bögpoesi
och lämnad blir man. och ibland lämnar man utan att själv veta om det. En naken text som får tårar att hälsa på.
2010-07-28

  eelinpersson
antingen är du precis som jag.
eller så är vi samma skit allihopa.

jag bugar. det är så tänkvärt.
2010-03-27

  blaite
Kalasbra..
2010-03-25

    99knivesinside
Så det är ju liksom du som vinner iaf.
2010-03-25

  korpfjäder
Den man fäster alla sina roller på...
tur att man har sig själv! Men vad ont det gör ibland.
2010-03-25

  infantsgame
"(vilket nog är mer av en gest egentligen eftersom det onda inte får plats i något uttryck alls, inte ens i hårda stamp i marken)"

Den där meningen var perfekt (y)
2010-03-24
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster