Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tomrummet mellan två tidsaxlar (astronauta nautica)

 

*
**
***
*****
Det var
på en vandring
mellan liv och död
när tiden uppslukades
och allt smälte samman
havet och himlen blev ett
med världsrymden

    aquatica                                         
                nautica                                     
                      cosmos politika                       
                                               astronauta                  

Fladdermössen samsades
med oceanernas vandrare
och röd bambu sköt iväg sina skott
bland gudar och demoner

Raketgevären och bomberna tystnade
i avsaknad av tiden och sjukdomar och
svält var för tillfället utplånade . . .

där mittemellan två tidsaxlar  . . .

andades
bara friheten
för fulla lungor

och just då
och där . . .
skulle jag
kunna stanna
för evigt!

Jag en . . .

drömvandrare på de ensliga
astrala hängbroarna över
universums outforskade hav

en intergalaktisk cowboy

stjärnfödd ur nebulosornas spiral
bland stjärndamm och meteorer
i de pulserande stjärnbältenas
omfamnande oändlighet

blinkar jag ner
mot dig vareviga natt
och ler så ljuvt i  den
mörka natten

BLINK, BLINK
glimmrandes
BLINK, BLINK
skimmrandes


S                 
 T         
J
                 Ä        
               R
          N
    F
       A         
   L
              L

                       *
                      *  
                   *         
  *
       *            
*  
    *














Fri vers av DanSan
Läst 270 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-16 20:49



Bookmark and Share


  Måna N. Berger
Magnifikt Dan!
2008-10-16

  Mangal VIP
Kan inte säga annat än - otroligt vackert!
2008-10-16
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan