Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kolsäck

detta fula misstänksamma

missunsamma avundsjuka

trista blåa och svartsjuka

som en massa sotig kol

smutsar ner mig drar mig ner mig svärtar

osar surt som svavelgas det smärtar

 

tänk en dag när jag kan släppa taget

om vad andra gör vad andra tänker

känner eller har tillsammans 

utan mig men unna dem

en stunds gemenskap även utan

att jag själv är där som världens centrum

för jag själv är här ett centrum 

i mitt eget liv med mina grejer

 

hjälp mig tänka så för då kan jag få vingar

flyga över skogar över sjöar

flyga fritt mot mina egna horisonter

obunden och fri med egna drömmar

inte släpa runt på säcken full av kol

det blir skönt jag längtar redan

så när tanken finns jag känner att jag lever

lever i den att det redan är så

lättare att leva nu än nyss




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2008-10-18 08:51



Bookmark and Share


  DanSan
****************************

Jepp så är det att bygga berg . . .
man vandrar i solens smekning och
plötsligt får man en sten i skoen
. . . den tas tillvara och lägges i
fickan . . . och så här fortgår det . . .

på kvällen när man kommer hem
så finns det en speciell plats där
man sammlar stenarna . . .

det är så här man bygger berg
av livets grus . . .

*STORMANDE APPLÅDER*

***************************
2008-10-18

  Betlehemsstjärnan VIP
Det är så lätt att bära med sig denna säck, och känns igen.
Men det är bara att kämpa på, och vissa dagar känns
allt ännu tyngre. Fint skrivet!/B
2008-10-18

  Rachel Roth
Du är på god väg!!

ett sätt är att tilltala denna del av sig själv, erkänna henne, bejaka henne. fråga vad hon önskar, om det är något man kan göra för henne. Kanske bara sitta en stund vid hennes sida och hålla hand, eller bara stilla...erkänna att hon finns och att hon har sina skäl till att känna som hon känner. För visst har vi nog var och en en sådan liten flicka eller pojke inom oss....

när det är okey, brukar inte göra så mycket
och annat kan ta över
2008-10-18

  Mona*
Stor igenkänning, smärtan i att så gärna känna sig utvald och bli bekräftad, när man vet att man inte behöver det (på det sättet) för att vara en människa, att allt ligger i ens egna bild av sig själv.
2008-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP