Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När träden fallit



Vad återstår då
kala rötter
som smeker himmel

och orden att det var
de vackraste träd
som någonsin växt

Ja det . . .

kan kännas igen
på begravningar och
likvakor . . .

men livet är något
som ska vårdas ömt

Döden lär komma
ändå . . .




Fri vers av DanSan
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-10-24 23:08



Bookmark and Share


  glasblåsarblå
den lär ju det. döden alltså.
man kan ställa sig frågan vad som återstår, vad som lever kvar? Är det barnen, är det minnet, är det skapelsen? Eller det som försvann?



det passar nog in som du säger på en likvaka, på e begravning - i en minnesbild. Men livet det är nog till för att levas nu, vad som kommer efter får man ta när det kommer.

När träden fallit, finns ju ändå själva himmelen kvar.
underbar text! *applåderar*
2008-11-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Ja, visst, svår att undvika. Men du har skrivit fint här/B
2008-10-25
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan