Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Erik Brickman 2008


Gott liv

Är det goda livet

då vi handlar oss mer saker?


Är det då vi susar och dusar

i drog-heaven


eller på besserwisser-byrån

bakom skrivbordet av Vetande


eller då vi älskar oss själva

mer än alla andra


eller bygger tempel

till livets hemligheter


eller när vi skrubbar vår hud blodig

i jakten på renheten?


Jag kan bara berätta de flytande

sekundernas ögonblick


i blicken du gav mig i pussen,

i minnet av min bortgångne bror,

i brutna foten som till slut läkte,

i insikten om varje snöflingas individualitet,

i allt helvete jag går igenom som ändå ger mig nåt.



För mig är perspektivet det goda i livet.




Fri vers av Arowana
Läst 351 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2008-10-31 14:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Finner inte orden riktigt, jättebra!
2008-12-05

  Virgo Cinnamon
Det här kan du.
Det här är Erik.
Mycket fint!
2008-11-04

    sunnanvind
Tänkvärt..Applåder!
2008-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Arowana
Arowana