Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Seaside Göteborg (2000) copyright Dan Cederholm


Att finna sig själv åter . . .



I själens öga stod stiltjen djup
jag formade en vind av längtan
och seglade ut,

ut från själens plats
vid kajen jag kastade loss

jag seglade över minnens hav
till stormande minnen
av det som

VAR   . . .   j a g

då plötsligt vindarna gick i kvav
där satt jag mitt emellan
himmel och hav

som en som blivit utkastad
strandsatt i ett snäckskal

då sången uppfångades i sinnens djup
dina toner fick mitt innersta att brista

och jag kände något som jag
uppfattade som GUD

broar brast och nya byggdes
när åter vindarna fångades
och själsligt möte i hemmahamn

förenade livet
på ett nytt plan . . .

Hjärtats melodi sjunger
till vindars längtan . . .





Fri vers av DanSan
Läst 416 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2008-11-01 07:31



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Hjärtas ton kan
på önskemelodi
få fason, går det inte
med tackel och tåg
så glöm aldrig att
hjärtat både kan
och har ett gott:
**KOM IHÅG**
2008-11-01

  Betlehemsstjärnan VIP
Vilken underbar sång du skrivit. Eller dikt. Varenda ord smälter in i mitt hjärta och får mig att känna igen mig.
Varmt, nära och beörande/B
2008-11-01
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan