Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Denna text hör samman med . . . "Jag seglar stjärnhimlar inatt . . ."




Nattliga toner ljuda i kosmos (nattens blues). . .



Rider stjärngatan fram
och andedräkten färgar natten

Jag skjuter stjärnljus
över rymder av natt


med gitarren i min famn
stämd i öppet E

jag låter flaskhalsen sjunga
ännu en blues åt folket . . .


Jag vill skrika, jubla, citera och hänföra
Att det vackra kan förföra även den som
står fast med fötterna på jorden.

och hovarna klapprar i natten . . .

Orion tar mig hänförd i nattens famn
när Andromeda blinkar mot mig

och vi levde i halvsanningarnas land

Jag ser, men med blinda ögon
De ögon som ska vägleda och vara till hjälp

och jag russkar tygel och töm
i fri galopp över stjärnors hörn

Stjärnfödda steg till tonerna av

"We are just two lost souls swimming in a fishbowl"

och själarna jublar i nattens puls
då Bob Marley sjunger med lust

"ONE LOVE . . ."

Stanna där inom mig
I surrender . . .


















Fri vers av DanSan
Läst 289 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2008-11-02 08:57



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
"Stanna där inom mig"
de orden viskar jag när jag läst texten - och jag tror den gör det
2008-11-03

    Jnåt
nattliga blåtoner inspirerar mig. den fina bilden likaså.
2008-11-03

  Måna N. Berger
"och jag ruskar tygel och töm
i fri galopp över stjärnors hörn"
Det tilltalar mig! Hänryckning, sanslöst sköna ord och tonerna sjunger där bakom.
2008-11-02

  Della K
Yeeaayy!!

Det finns en enorm frihetskänsla i denna.

Jag fångas upp och kastas ut på ett galet disko golv mitt i Cosmonovas visningsfilm om rymden...

Energi... det kan du!
2008-11-02
  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan