Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eldens vän

mörka skuggor slickar glöden

nuddar plågade och retirerar

glöden blossar upp och grälar

makar sig i glödhet bädd

reder sig en askefilt

sparar sig och väntar

 

nya klabbar mera syre 

lockar lågorna att dansa

se, vi lever leker vinner

men när energin är all

kommer mörkrets skuggor

smakar; är den inte kall

är dess levnad över

ljuset slocknar vämen avtar

 

så är mänskan eldens vän

glömskan mörkrets, kylans

 




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 234 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2008-11-14 11:20



Bookmark and Share


  Smurfan
Kom och sätt dig vid min tavla ett tag
där elden brinner och är så varm så..
Kram
2008-11-14

  Hildegun Relefors
Får jag sitta och värma mig vid din eld?
2008-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP