Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Första snön är alltid vitast

 

 

jag är en efterrätt plötsligt    en tarte

ett töntigt misslyckat bakverk av omogna rabarber

för kall ogräddad och besk inuti      lite bränd i kanten

tanklös     meningslös

totalt oätlig

fast man serverar mig med äkta vanlij

 

det är allt.

*****

 

 

fyra år före sitter vi på balkongen      Norra Floragatan

skrattar åt vakternas hållning på Streeman     

fantiserar Djäknebergssommar      

det snöar ibland men     vi sitter kvar värmer oss med röda ord    

chai med honung vita Marlboro    våra raison d´être

vi fryser aldrig     vi brinner

vi löser andras problem

*****

 

 

inatt snöar det och det är den och allt           du

jag halkar på slinter        fäktar förtvivlat

säger inte ett ord

 

det finns anledningar till att jag inte sett hört     förnummit

rationella anledningar

som att minnen måste i flyttlådorna

förpassas till unkna källare för att man ska förmå  

vara vid liv         leva trots att det enda viktfulla 

är att jag aldrig slutat                       dig

 

men du är long gone baby nu

long gone   

 

 

och jag är en efterrätt     bara

 

det var allt just nu. 

 




Fri vers av Elin S
Läst 341 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-11-18 00:14



Bookmark and Share


  Armo
Du är efterrätten, förrätten och huvudrätten!
Du är förhandlingsrätten, hovrätten och naturrätten!
Den onåbara, efterlängtade gudomliga rätten..
Du är den som rätt är

Glöm aldrig

Vem som än säger motsatsen

eller

Mot dig illa gör

Det är alltid du som är älsklingsrätten
2011-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S