Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Max Walter Svanberg och imaginisterna



Max Walter Svanberg 1912 -1994
ledamot av Svenska Konstakademien


Malmös avantgarde på parad
Hultén och Svanberg fantiserar
med fåglar, fiskar och kvinnor
i erotiken de chockartat försvinner

Med pensel och pannå
Svanberg gjorde
erotisk alladåb

av sexuella fantasier
skapades hybrider

Egypten är ganska lik
en kvinna

eller är mannen
bara en symbol
för stånd?


med guldkantad tillvaro . . .









Övriga genrer av DanSan
Läst 292 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-16 21:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

DanSan
DanSan