Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oro

Oro

Den sortens oro som sitter i benen
Ger ingen sömn på natten
Den sortens oro ger för varmt eller för kallt i sängen
Eller många gångers besök på toa
Du har väl själv provat
Att dricka kaffe klockan tre
För att du inte kunde sova
Sen kan man ännu mindre somna
Och måste upp igen efter en stund
Och öppna eller stänga fönstret
Och så gå igen på toa.

Den sortens oro som sitter i huvudet
Som en större träklubba
När man inte hinner lägga huvudet på kudden
Förrän man somnat
Och ligger sten stilla fast man sover
På en okänd plats
Med nya ljud och mycket ljus bakom gardinen
Vaknar sen stel i kroppen
Sovit alldeles stilla
Torr och klistrig i munnen.

När ens barn mår bättre
Och allt har blivit rutin
Då kan man också börja sova
Som andra människor
Lugnt och skönt
En massa drömmar.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 189 gånger
Publicerad 2008-12-31 08:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP