Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dimsyn

Diffusa i eftermiddagsmörkret
Otydliga i sina konturer
Oigenkännbara

Möter mig de grå gestalterna
I fuktigt grådisiga skepnader
Kanske mina grannar.

Under gatlyktornas ospecifika sken
Blir skuggorna än suddigare
Och ansikten finns inte.

Anonymitetens befriande möten
Försiktiga nickar bara
På väg till och från

Och hopkurade inne i våra raggiga jackor
Våra fuktigt konturbefriade lurviga
Håller var och en sin egen värme.

Larvar hem igen med tunga
Fuktdrypande oläsbara kassar
Konsum eller ICA?

Njuter hemkomst i tystnad
Ögonen fullständigt skonade
Från klar och bländande vintersol.

Kryper inomhus och kurar
Fyller kyl och frys
Och tänder ett ensamt ljus.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-01-03 21:57



Bookmark and Share


  Alstermark
Den här texten bjöd in till en skön och avstressande läsning. Den befriande tonen i och emellan raderna smittade helt enkelt av sig. Så tack. Och tack, också, för att svenskan fortfarande innehåller långa och vackra ord som "eftermiddagsmörkret" (låt oss poeter slå hårda slag för ett särskrivningsfritt språkbruk).
2009-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP