Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut.

Att gå ut.
Det är detsamma som:
att springa runt i bara nattlinnet,
dra på overaller,
stövlar, vantar,
packa frukt,
knyta soppåsen,
borsta hår,
snabb hygien,
hoppa i jeansen,
tröja, strumpor,
börja gå ni,
kommer strax.
Handväskan, nycklar,
soppåse i en hand,
matlistan i en,
Lillen under en arm,
jackan under den andra.
I munnen halsduken.
Släcker lampan med knäet.
Smäcker dörrn med klacken.
Duns, duns i trappan-
Godmorgon,alla grannar!
Vi går nu...
Flätar håret på gården,
skjuter vagnen med magen.
Samlar ihop barnen
till en ordnad tropp.

Inte mycket försent
idag heller.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-04 22:48



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Precis så....hög igenkänningsfaktor
2009-01-05

  Rachel Roth
ja, man kan undrar hur det gick till....för precis var det ju!
2009-01-05
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP