Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag var ett brott:


skulle jag finna din hand i min då,
skulle du sitta på knä och gnugga mina lungor
med tvål och vatten under vattenkranen,
skulle du plocka upp mina andetag och
dela dom med mig, skulle du slå mig fri
från infektion och skulle du älska med mig
medveten om vem som bor i min kropp
lika ärligt rädd som jag,
eller,
skulle du lämna mig på vägkanten,
växa min skam, dra åt snaran

om jag var det värsta brottet
du någonsin kan föreställa dig



skulle du begå mig?






Fri vers av inutimonster
Läst 624 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-12-15 20:49



Bookmark and Share


    Trast
Verkligen rolig, i lätt förförisk ton, men allvarsam om längtan efter villkorslös kärlek.
2010-01-13

  Robert W
en text som blandar och ger, verkligen.

tycker den funkar på många plan, men irriteras över simpelheten som genomsyrar den.
det tar ett tag för mig att identifiera känslan och varför jag känner så innan jag kommer på det:

det är ju avundsjuka, herregud.

jag vill också skriva en sånhär text.
2009-12-28

  Lia-Lej
Spännande fundering och mästerligt författat!
2009-12-28

  blaite
Skitbra..:)
2009-12-16

  korpfjäder
skön ordlek
och djupt dubbelbottnad mitt i allt.
2009-12-15

  lodjuret/seglare VIP
jovisst, men först skulle jag vakna i min säng och väldigt törstig, genast famla efter vattenflaskan, sätta den mot munnen och svälja ned i fel strupe...
2009-12-15

    ej medlem längre
Vilken härlig o underbar dikt, trots vemod o sorg så genomsyras denna verk av en unik begåvning o budskap, beundrar ditt skrivande, alldeles unikt o nyskapande :)
2009-12-15
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster