Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

virvlar


oktober,

långsamt fryser jag fast i hans famn.

hans lugg svider mot blöt panna, pulsen som
vilar där under hans skinn, hjärtat slår hårt
precis som hans pappa om kvällarna.
vad gör han här.
vem är han.

jag tänker på saker som gör mig varm.
på pojkar som skulle förstå mig.
på vanor jag inte har.
på hem.
vem är hem, och vad är hem.
är jag hem?

hans hand är lätt, rör försiktigt.
som om allt ska gå sönder, falla isär
och försvinna in i sprickorna.
hans hand är lätt, rör i mjuka cirklar,
virvlar min hud

kanske ska man skala av sig.
dom där åren som svider som mest,
bultar och brinner, eldsvådan som bor där
så långt in att inte en hand kan nå,
inte ens min egen

han tror på något men jag vet inte vad.
vi går balansgång på broräcken och
håller aldrig i varandra.
som gråsten i universum.
vem är universum, och vad är universum.
är jag universum?

han virvlar min hud och jag,
jag undrar vad han tänker på,
möter hans oktoberblå,
och frågar

på beröring, svarar han
och tänker på sin pappa

jag bestämmer mig för att smeka
hans ärr tills dom inte känns längre,
och somnar i hans famn

långsamt fryser jag fast





Fri vers av inutimonster
Läst 568 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2009-10-09 19:51



Bookmark and Share


  blaite
du är skitbra..bara så du vet..oki
2009-11-10

  Trolltoffsa
Fantastisk!

Spröd, finstämd, naken och full av visdom.
2009-10-19

    Melona
ohj

detta stämmer ju
med mig, eller jo,
eller en del

fan vad du berör
och vad jag känner mig just
hemma i din text

lustigt nog har jag med en text
som börjar med oktober,

ujj ujj
vad du skriver bildrikt, känsligt
och klokt, ja, jag håller med korpfjäder.

tycker mycket om detta!
2009-10-14

  Lilospoesi
jättebra skrivet verkligen!
2009-10-11

  hets
så himla bra, dör typ
2009-10-11

  greajt
mmm
bra

(javisst är jag dålig på å formulera mig...)
2009-10-11

  korpfjäder
ibland är vi allt för varandra och ibland bara ett tomt universum
vem bestämmer?
Din text berör mig och som vanligt känner jag bara att du är så klok. Så ofantligt ohämmat klok.
2009-10-10

  Lia-Lej
Levande, varm helt makalöst fantastiskt. Ja du är faktiskt universum och hem och.... handen för honom! I detta nu iallafall.
2009-10-09
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster