Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

som om det var igår (eller för tusen år sedan)


du kunde öppna mina handleder
genom bara en lätt smekning,
jag låg öppen som såren på vägen;
sprickorna i asfalten, och längtade
som gatorna i december i väntan på vitt

du höll mitt huvud i dina händer,
tankar och förstånd flydde mellan fingrar
och kvar fanns bara nätterna då vi
försvann in i varandra, glömde allt annat

du älskade aldrig
det bara brann som det brinner
i ensamma pojkar, jag vet allt om det

jag satt naken på knä framför sängen
och ärligt blå slocknade mina ögon,
blinda av förlust

"jag älskar dig", sa jag
"jag älskar dig, snälla lämna mig inte
snälla, snälla! snälla, kan vi träffas,
kan vi inte prata om det här,
jag behöver dig,
fan, jag behöver dig ju,
snälla lämna mig inte!"

vi pratade aldrig igen
du la på luren, jag satt naken framför sängen
och skakade dramatiskt som om jag var på film,
som om jag just blivit skjuten som ett djur i slowmotion.

jag gick runt hela våren och väntade på snö,
väntade på någon slags insikt,
på självrespektens återvändo









... det är höst nu











Fri vers av inutimonster
Läst 780 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2009-09-21 19:32



Bookmark and Share


  Desert dust
"
du älskade aldrig
det bara brann som det brinner
i ensamma pojkar, jag vet allt om det
"

Åh älskade du.
Fångar desperationen som ingen annan.
Det gör ont att läsa.
Men det är något bra.

Kramar och pussar /j
2009-10-04

    Elisabeth Riot
Riktigt bra
2009-10-03

  korpfjäder
Att använda bilden av höst mot vår... och få känslan av sviken kärlek, längtan, krossat hopp att liksom utplåna hela sommaren... det är starkt. Och får mig att vilja krama om diktjaget... så det gör jag och finner det svårt att låta bli att vredgas över livet som det kan vara
2009-09-22

  Berit Robin Lagerholm VIP
En text som med sin intensitet griper tag i en och berör.
Mycket fint alster.
2009-09-21

  S.A.I. Steve Lando VIP
en helt underbar skrivelse i fläktande språk
2009-09-21

    Trast
Du skriver smärtsamt bra.
2009-09-21

    Herr Ångest
Ursäkta att jag svär.. men fan vad du skriver bra!

Du kan konsten att skriva på ett sätt som bara berör på nåt otrevligt, obehagligt och ändå ljuvligt sätt. Det är verkligen som om du är på film, och jag sitter som åskådare i detta biomörker, tagen av det jag ser.
2009-09-21
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster