Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagsaktuellt



Så är det då dags att montera ner
symbolerna för

barnslighet
glädje
värme
generositet
frid

julen varar än till påska
i frysboxen

på den frusna grenen
pickar den lilla fågeln
det livsnödvändiga
av talgbollens
generösa energi

sinnligt tillfreds
med den fyllda krävan
omedveten om
almanacksstyrda krav
på omänsklighet




Fri vers av Gunnel André VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-01-11 13:29



Bookmark and Share


  Nasrin
Bra skrivet!
2009-01-15

    ej medlem längre
Barnslighet, glädje, generositet, frid.. ja det är vad symbolerna symboliserar.. Även om julen är en stresshögtid finns det ursprungliga, det barnsliga inom oss som gör julen odödlig strax innan den tas ifrån oss.
2009-01-13

    Lillemor
Tänkvärda ord att börja
det nya med.
Hur var det med löftena?
Är det inte dags att bryta..
det invanda , det gamla!
Lätt med orden men svårt
i handling. Är det därför vi gråter
så ofta o mest inombords?
Det där med almanackan du så
tydligt pekar på...
2009-01-11

  Carola Zettergren
Den här gillade jag, speciellt slutet, så bra!!!!
2009-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Gunnel André
Gunnel André VIP