Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Högstadiet

Terror för tonåringar
Mörka tegelgångar
Killar med stålkantade kängor
Sparkar på höften
Tändstickor avbrutna i skåpdörrslåset.

Lärarna skyndar
Fort, fort förbi
Till lärarrummet

Men vi har inget rum att gå till,
Får tåla Jörgens dregliga fråga
-Får jag va ihop med dig?
Och de andras flabb
Eller se på när Eva
Kastar vattenfyllda kondomer
På svenskafröken
Som börjar gråta.

Kerstin och jag gick till barnpsyk
För att hälsa på en tjej
Som inte orkade mer
Hon kände knappast igen oss,
Fast vi var vänner.

Lektionerna är roliga,
Lärarna duktiga,
Ämnena kul.
Men rasterna, och omklädningen
Tillfällen till trakasserier,
Omstruktur i hackordningen.

Några av oss klarar sig
Bara genom att vara tillsammans,
-Bry dig inte om dem.
Eller genom att sitta i skolsysters väntrum
Utan ärende
Och genom att delta i skolandakten
På tisdagar.

Lättnad- ingen sorg
Vi ska flytta
Igen.

Indien.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-01-12 18:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP