Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

någon som mig


samma gamla måne
vakar samma gamla natt
och under världen bortom ljuset
ekar tunnelbanans skratt

du går ensam
känner kylan
som ett vaksamt paraply
och om du kunde
om du tordes
skulle du försöka fly

du gråter när det regnar
det är salt på stan inatt
och fastän gatljusen må trösta
verkar världen jävligt svart

det finns ingen hand att hålla
inget rör sig mellan hud och
trafiken rör sig långsamt
liksom högt fast utan ljud

för

samma jävla måne
vakar samma jävla natt
och under världen bortom ljuset
ekar tunnelbanans skratt

du går själv och du är ensam
ingen jävel ser dig nu
men mellan träden bakom husen
finns det någon just som du




Fri vers av inutimonster
Läst 696 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2009-09-13 19:18



Bookmark and Share


  Lia-Lej
Jaha den här tycker jag också om!!
2009-10-09

  bögpoesi
som en sång jag precis sjöng.
mycket skön
2009-09-22

  Miss Mod
Denna text berör starkt.
2009-09-14

  Bjarne Nordbö
Läser Någon som mig, -ser mig själv i svartvit film. Bara långt långt bort hörs Kent, rösten knappt märkbar. Mest basen, en rytm som ändå för fram. För där bakom....finns någon som du, någon som jag.
Gillar hur du så stämningfullt framför denna. Lite olikt dig tycker jag så här vid första läsning. Kanske en utveckling. Skitbra är det och jag bokmärker.
2009-09-14

  Karl den store
Bra! Låter som Tove Jansson - Vem ska trösta knyttet. Jag gillar det.
2009-09-14

  Eva Enjebo/Drugge VIP
Härlig rytm och flyt
med kyla förmedlad
ensamhet.
Kanonbra
Bokmärkes
2009-09-14

  blaite
Skit bra..
2009-09-14

  tripto nin
mega!
2009-09-14

  Trolltoffsa
Det är en fin ton i texten som förmedlar den kyliga storstadsnattens ensamhet väl. Lindar in den i osynlig magi... Dessutom är det jävligt charmigt att rimma paraply på nu!
2009-09-13

  Carola Zettergren
Samma jävla måne...och så rimmar du, ovanligt för att vara dig, men det blir lika sanslöst underbart bra ändå, helt underbart TACK!!!!!
2009-09-13

  Il poeta della luna
Du skriver med en påtaglig
närvaro
och känsla
och du berör
alltid
*applåd*
2009-09-13
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster