Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om dörrar


Hon tänker att hon ska skruva loss dörrarna, göra allt till ett enda stort rum. Ett tomt rum, så att det ekar mellan väggarna. Där skulle hon lägga sig på golvet och tänka på saker som talets mekanism sällan berör: det som man inte får säga högt. Fast hon gör det aldrig. Hon skruvar aldrig loss dörrarna.

Tankarna får plats i alla utrymmen: i en liten kropp, under ett skallben det brinner under. Ibland vill hon tala om det, säga det till sin pappa, sina vänner, sin pojkvän och ibland till hela jävla världen. Men så minns hon. Galenskapen som växte i mammas bröst och som en dag blommade ut och bland nerver gav vika. Hur piller ramlade i rader längs strupen och hur skinnet stramade under nålar. Hur mamma försvann, blev en sorgsen skugga till en kropp som ingen minns, som hon inte ens tycktes kunna minnas själv. Hur hon långsamt upphörde och hur hon hatade att hon gjorde det. Det är då. Det är då som det inte spelar någon roll om det finns dörrar eller inte. Då när man inte ens når handtaget till sitt sinnes fulla bruk.

Då finns det ingen utväg.





Fri vers av inutimonster
Läst 1016 gånger och applåderad av 37 personer
Utvald text
Publicerad 2009-01-28 13:39



Bookmark and Share


  Paulus Johannes Allaverdi
fullkomligt underbar!
2010-03-11

  Mr Lindemann VIP
Det här är häpnadsväckande skickligt skrivet
Jag står lite målös, sådär.
Likt en amatör som ser på när Ronaldo gör mål
Kanske lite överdriven liknelse, men något åt det hållet...
2009-10-06

    ej medlem längre
Hoppas verkligen
att diktjaget
kan bära
det mamman
inte kunde!

Sträck på
ryggen
låt livskraften
flöda
och le -

riktigt bra!
2009-05-19

  HerrGlad
du är så fin jennie,
och så hemskt duktig!
2009-04-08

  Berit Robin Lagerholm VIP
En oerhört stark text som ger tydliga bilder.
Mycket fint tecknande.
2009-03-22

    smuts
Jag gillar när du skriver såhär.
2009-03-03

  bögpoesi
jag har saknat dig
och ditt livs valda ord
2009-03-01

  RiJoKu
Rysningar som sprider sig över hela ryggen.
Älskar ditt sätt att utelämna det som är relevant, fast du ändå inte utelämnar det relevanta. Det gör texten både spännande och mystisk, samt mer "verklighetstrogen" eftersom hjärnan ofta inte kommer ihåg mer än "snuddar" av verkligheten.
2009-02-05

    ej medlem längre
wowwwwwwwwwwwww du är duktigare än nånsin!
2009-02-04

  lolly
ditt lilla geni.

du grep mitt hjärta med den här texten.
2009-01-30

  Lia-Lej
Enastående och träffsäkert! Vilken förmåga du har att ordsätta!
2009-01-28

  korpfjäder
mästerligt vackert och innehållsmässigt hållbart. Mer!
2009-01-28
  > Nästa text
< Föregående

inutimonster
inutimonster