Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag anklagar dig för lurendrejeri, Gud.

Gud, hur kan du göra jorden
så outsägligt vacker
undrar jag när jag går
genom lönnalleen

Gud, hur kan du måla träden
med så varma, glada färger
undrar jag och ser
solen glöda i löven

Gud, hur kan du lura mig
att tro att mina ögon har rätt
att jag går i Paradiset
och inga sorger finns

När jag blundar och minns
att varje minut av denna strålande dag
har ett barn som jag känner
omätbart ont. Omätbart.

Gud, hur kan du!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-02-01 22:18



Bookmark and Share


    papillon
I livet ingår det fasansfulla, det "omätbart onda" som drabbar skyldig och oskyldig lika och som upprör betraktaren i dennes innersta.
Utan Gud kan man bara vämjas över livets blinda tärningskast -
med Gud har man en allmakt att ställa till svars för det onda som sker - kanske är det därför som så många har sin gudstro??
2009-02-02

  Marreb
Ja, vilken elaking! :-)
2009-02-01

  Lena Krantz VIP
Jag behöver inte ge något svar för jag vet så väl att du vet det själv...

men bara för syns skull

;o)

Det är inte Gud som gör ont, det är vi
2009-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP