Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa från vardag.

Hur fri känner jag mig därborta?
Hur lätt om hjärtat?
Hur ledig i själen?
Hur bara?
När jag reser och lämnar den här världen
glömmer jag dig några dar
får tänka egna tankar
jag bara?
Eller... sitter jag på rummet på kvällen
innan jag lägger mig ner på kudden
i den främmande enkla sängen
och längtar?
Får du veta när jag kommer hem
så du kan möta mig vid tåget
slänga blommor på min väg
och luftkyssar?
Eller vill jag helst ha en liten egen tid
vänja mig vid att jag kommit hit
tanken på att nu är vardag
och ett hemma?
Har jag längtat hemligt efter resan
som var tvungen och inte vald
äntligen tomrum i rymden
tankning?
Jag tror båda, jag blir glad
när jag reser och när
du möter mig
eller jag dig.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 145 gånger
Publicerad 2009-02-04 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP