Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stamp stamp i stövlar.

Skogarna befolkas av tusentals djur
stora och lurviga, släta och små
betänk att man har allt en otrolig tur
när man går där om ingen man träffar på;

en dag när jag sökte i kantarellmark
och räta´ på ryggen så mötte jag- SVÄLJ
på andra sidan gläntan skogens monark
rakt framför mig tornade upp sig en Älg!

Vad gör man med älgen så ståtlig och stor
Hur hälsar man artigt på Kungen?
Jag började darra i mina skor
backade bugande ut ur dungen...

Långt efteråt i tryggheten undrar jag ibland
Jag funderar på vad älgtjuren tänkte
när jag hade gjort intrång i älgarnas land
såg han rädslan som i ögonen blänkte?

Själv går jag ännu skogarna
och söker efter guldgula svampar
men jag ska erkänna att jag oftare
än förr pratar högt och klampar.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-02-04 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP