Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Orgeln brusar

Manualer och pedaler, registerandrag
flera rader med notstreck, och så vända blad
händerna och fötterna över hela instrumentet
och du själv glider lätt över orgelpallen

Jag kan se hur noterna fyller bladet
och jag vet vilka som ska låta på vilket sätt
jag kan höra att det låter alldeles rätt
men begriper inte alls hur du gör det

Det som började liksom en enkel melodi
sväller ut och blir en brusande mäktig flod
för att sedan sakta in och fylla rummet
likt en sjö som speglar solnedgången

Inte längre endast enskilda toner
inte längre bara tryck på tangenter;
en våldsam kraft i händerna på en konstnär
det är musikalisk magi!




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2009-02-07 16:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP