Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www2.educ.umu.se/~ojje/verkstan/salgpipa/in


Sälgpipa

På våren när saven stiger
tar Far fram morakniven
och täljer en pipa till dig
en sälgpipa är det, så här går det till:

Två decimeter lång ska den vara
med en skåra runtom på mitten
knacka försiktigt på barken
så kan du lossa den försiktigt

skär bort halva pinnen men spara
den biten som sitter därframme
skär ut tonhålet som en tårtbit
och karva luftspalten ovantill

Nu kan du trä på barken igen
och prova att blåsa försiktigt
om du drar så din pipa blir längre
blir tonen också djup

Öva nu flitigt, du lilla;
små enkla melodier
på sälgpipa om våren
det hör barndomen till.




Fri vers av Åsa Gustavsson VIP
Läst 125 gånger
Publicerad 2009-02-07 16:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Åsa Gustavsson
Åsa Gustavsson VIP